ساخت ریزپردازنده های نوری

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

به تازگی شرکت IBM نمونه اولیه از یک چیپ مخصوص انتقال اطلاعات روی فیبر نوری را ساخته که می تواند سرعتی معادل 1 ترابیت در ثانیه را برای انتقال اطلاعات در اختیار ما قرار بدهد. به این معنی که با این سرعت می توانید ۵۰۰ فیلم اچ دی را دانلود کنید. یا اینکه دانلود کل کتابخانه کنگره آمریکا در یک ساعت امکان پذیر است! 

 

شرکت آی بی ام نام چیپ جدید اش را Holey Optochip گذاشته است. این چیپ شامل مجموعه ای از ارسال کننده و دریافت کننده های دیتا روی فیبر نوری است. این شرکت می گوید از این چیپ در دیتاسنترها و در سازمان های بزرگ که نیاز به انتقال اطلاعات با سرعت بسیار بالا دارند استفاده خواهد شد. مکان هایی که هم اکنون نیز از زیر ساخت های فیبر نوری برای انتقال اطلاعات استفاده می کنند.

شرکت آی بی ام معتقد است انتقال اطلاعات از طریق فیبر نوری مزیت های زیادی نسبت به انتقال از طریق کابل های مسی دارد، چرا که به جای ارسال الکترون ها از پالس های نوری استفاده می شود که بسیار سریع تر است و حالا چیپ جدید مرزهای جدیدی را برای سرعت در انتقال اطلاعات، برای ما گشوده است.  این چیپ از ۴۸ کانال موازی برای انتقال اطلاعات استفاده می کند که ۲۴ تای آنها برای ارسال و ۲۴ تای دیگر برای دریافت اطلاعات هستند. این شرکت می گوید برای ورود این چیپ به بازار هم محدودیت فنی ندارد و برنامه ریزی کرده تا طی سال های آینده آن را به صورت گسترده وارد بازار کند. البته شرکت HP در حال آزمایش ریز پردازنده هایی است که از طریق نور در درون خود با هم ارتباط بر قرار می کنند. ریز پردازنده هایی که می توانند قدرت پردازش ابر رایانه های فعلی را صد برابر کنند.

عکس  جالب پایین نشان دهنده ی ریز حلقه ی نوری یک چیپ نوری به نام کورونا است که البته این عکس مربوط به حالت خاموش این چیپ است. کورونا یک چیپ نوری ( مدار مجتمع ) سه بعدی است که 264 هسته را در 4 خوشه ی 64 تایی جا داده است. تعداد هسته های این پردازنده ها بسیار زیاد است اما چیزی که در واقع موجب سرعت کورونا می شود این است که این چیپ تمام اطلاعات را از طریق نور جا به جا می کند. این هسته ها می توانند با سرعت 20 ترابایت در ثانیه اطلاعات را بین هم رد و بدل کنند. تازه این فقط یک چیپ است. فرض کنید چند تا از این چیپ ها در یک ابررایانه با هم چه می کنند. یعنی یه جورایی میشود یک میلیارد گیگاهرتز!!!! چیزی که مسلم است این است که با این چیپ های امروزی نمی توانیم به چنین سرعتی برسیم و از طرفی هم آنها نه تنها کندتر هستند بلکه از نظر مصرف انرژی هم در مقایسه با چیپ های نوری عملا حرفی برای گفتن ندارند. این در حالی است که چیپ های نوری در مصرف انرژی 10 یا 20 برابر بهتر از چیپ های امروزی عمل می کنند.

 

هم اکنون بسیاری از شرکت ها از جمله شرکت HP سرگرم آزمایش و تحقیق در مورد چیپ های نوری هستند و اگر خوش شانس باشیم احتمالا 3 تا 5 سال دیگر شاهد تولید این گونه چیپ ها خواهیم بود.