رویای جاده خورشیدی یک فناروی جالب است که برای اولین بار در یک جاده حقیقی آزمایش می شود. هر حوزه ای در زمینه فناوری رویاهایی را دارد یکی از ابتکارات در حوزه راهسازی که در صورت موفق بودن در آزمایشات مانند یک رویا بسیاری از مشکلات جاده های امروزی را به شدت کم میکند جاده خورشیدی یا بهتر است بگوییم فناوری جاده خورشیدی است. این جاده ها از کنار هم قرار گرفتن موزاییک های خورشیدی شکل میگیرند و هر موزاییک خورشیدی از سلول های خورشیدی ، لامپهای LED و المنت گرمازا و شیشه های حرارتی که بتواند وزن یک تریلی را تحمل کند تشکیل شده است.
محققان دانشگاه صنعتی شریف به صورت آزمایشگاهی سلول های خورشیدی زیستی را به کمک پروتئینهای موجود در عروس دریایی بهینه کردهاند تا جایگزین مناسبی برای سلول های خورشیدی قدیمی شوند. با افزایش روزافزون جمعیت جهان، مسئله انرژی یکی از مهمترین مسائل پیش روی بشر در ۵۰ سال آینده خواهد بود. اغلب انرژیهای موجود نیازمند احتراق سوختهای فسیلی هستند. استفاده از سوختهای فسیلی منجر به تولید گاز دیاکسید کربن و پدیده گرمایش زمین میشود. نور خورشید بهترین منبع انرژی برای جایگزینی سوختهای فسیلی است. خورشید ده هزار برابر انرژی مصرفی بشر را تأمین میکند. انرژی خورشیدی بهوسیله سلولهای خورشیدی میتواند به انرژی الکتریکی تبدیل شود. تاکنون انواع مختلفی از سلولهای خورشیدی با بازدهیهای متفاوت تولید شده است. تلاشها برای کاهش هزینههای ساخت سلولهای خورشیدی و همچنین معرفی نسلهای جدید آن در سراسر جهان در حال انجام است.
انرژی خورشیدی یعنی منبع انرژی که از خورشید بصورت پایدار و یکنواخت در طول سال ساطع می شود.از آن جایی که منابع تجدید ناپذیر در سال های آینده رو به زوال خواهند بود، ضروریست که منابع تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی جایگزین شوند. البته این انرژی چند اشکال دارد، دو مورد اساسی آن هم بالا بودن هزینه و در دسترس بودن آفتاب فقط در طول روز است.