سی تی اسکن یا توموگرافی کامپیوتری (Computed Tomography scan ) یکی از روش های پیشرفته تصویربرداری پزشکی است. بعد از رادیوگرافی ساده، سی تی اسکن بیشترین کمک را به بررسی ضایعات سیستم حرکتی بدن انسان بخصوص استخوان ها می کند. امروزه استفاده از سی تی اسکن جزء جدایی ناپذیر در تشخیص و حتی درمان بسیاری از بیماری ها شده است. با استفاده از تصاویر سی تی اسکن می توان بافت های درون بدن را مشاهده کرد و شکل آنها را بررسی نمود. با این اطلاعات می توان از وجود بیماری های احتمالی آگاه شد.
پژوهشگران دانشگاه آزاد دستگاهی را در کشور بومی سازی کردند که با تحریکات الکتریکی موجب کاهش درد در فرد خواهد شد. بروز درد پدیده بسیار شایع و غیر قابل اجتناب برای هر فرد در طول زندگی است. دردهای کوتاه مدت بسته به توان تحمل فرد گذرا خواهد بود اما دردهای مکرر و یا طولانی مدت میتواند آستانه تحمل هر شخصی را کاهش دهد. استفاده از قرصهای خوراکی و یا تزریق داروهای مسکن از جمله راهکارهای مقابله با درد است که در صورت استفاده مکرر از آنها آسیبهای جدی و غیر قابل جبران به معده و کبد وارد میشود. در یک پروژه تحقیقاتی محققان دانشگاه آزاد واحد شیراز موفق به طراحی و ساخت دستگاه کاهش درد شدند.
مرکز LZH آلمان (laser zentren Hannover) در حال کار روي پروژه اي براي ترکيب تکنولوژي ليزر فمتوثانيه با توموگرافي همدوس اپتيکي (OCT) و اپتيک انطباقي براي توسعه جراحي ليزري چشم است. در اين روش جديد عمل آب مرواريد، پيرچشمي و شبکيه با استفاده از پروژه پالسهاي ليزر فوق کوتاه، LZH و چهار شريک پروژه از ليزر فمتوثانيه براي برش دقيق عدسي، بوجود آوردن سطوح شيب دار و بنابراين ايجاد عدسي با انعطاف بيشتر، استفاده مي کنند.
یک فوق تخصص بیماریهای شبکیه و لیزر از موفقیت ۹۸ درصدی جراحیهای عیوب انکساری چشم شامل لیزیک، لازک و پی آر کی (PRK) خبر داد و گفت تنها تفاوت جراحی عیوب انکساری شامل لیزیک، لازک و پی آر کی (PRK) را تکنیک به کار رفته در این جراحیها دانست و گفت: انجام این جراحیها از حدود 22 سال پیش آغاز شده است و به تدریج با افزایش کیفیت دستگاهها و بهبود نتایج این جراحیها، رقم موفقیت این جراحیها به 98 درصد رسیده است.
یکی از روشهایی که در آن سلولهای سرطانی از داروی ضدسرطان فرار میکنند، تولید پروتئینی است که داروها را قبل از اینکه بتوانند اثرات سلولکشی خود را اجرا کنند، به خارج از سلول پمپ میکند. یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه نورثوسترن پی برده است که نانوذرات زیستسازگار اکسید آهن – دیاکسید تیتانیوم میتوانند از این پمپ فرار کرده و داروهای ضدسرطان مخرب DNA را به هستههای سلولی برساند.
محققان موسسه KAIS کره جنوبی با استفاده از یک ترکیب آلی زیست سازگار به نام پورفیرین و نورآبی حاصل از لامپ LED، موفق به سرکوب پروتئین بتا آمیلویید شدند. بتا آمیلویید، پروتئینی است که در مغز وجود دارد و انباشتگی غیر نرمال آن سبب ایجاد پلاک می شود که عامل بسیاری از بیماری های عصبی از جمله آلزایمر است.
محققان اسپانیایی برای اولین بار با ترکیب فناوری نقاط کوانتومی و صفحات گرافن موفق به ساخت نمایشگر دقیق ضربان قلب بر روی تلفن همراه هوشمند شدند. محققان موسسه تحقیقات نوری ICFO در اسپانیا با ترکیب فناوری نقاط کوانتومی و صفحات گرافن موفق به ساخت اولین نسل مدارهای دو بعدی با عملکرد تشخیص نوری شدند.